Sport zondag: geen succes BMX'ers tijdens WK, Willem II onderuit tegen Olympique Marseille

27 juli 2014 om 10:56
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws en uitslagen over sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor fietscrosser Ivo van der Putten, Willem II, de atletes Kim Dillen en Valentine Kortbeek en speerwerper Björn Blommerde.
Geschreven door

Van der Putten zestiende tijdens WK BMXFietscrosser Ivo van der Putten uit Boekel is zaterdag zestiende geworden tijdens het WK BMX in Rotterdam. Van der Putten had voor het WK de hoop dat hij zich zou kunnen mengen in de strijd om de medailles, maar hij kwam er zaterdag niet aan te pas. De zege ging naar de Australier Sam Willoughby. Van der Putten was wel de beste Brabander. Raymon van der Biezen uit Heesch en Bosschenaar Twan van Gendt wisten zich namelijk niet voor de finale te plaatsen.
Willem II verliest van Olympique MarseilleWillem II is er zondag niet in geslaagd voor een verrassing te zorgen tegen Olympique Marseille. De Franse topploeg won met 5-0 van de Tricolores. Hoewel Ben Sahar en Vicento er dichtbij waren, zat een eretreffer er niet in in Albertville.
Wouters onttroont speerwerper BlommerdeBjörn Blommerde is zijn Nederlandse titel speerwerpen na zes jaar kwijt. De Bredanaar eindigde zaterdag, tijdens het NK atletiek in Amsterdam, als derde. Blommerde bleef steken op een afstand van 72 meter. Jurriaan Wouters won het speerwerpen. Hij wierp de speer over een afstand van 77,16 meter.  Daan Meijer werd tweede, met een afstand van 72,86 meter.
Zilver Valentine Kortbeek op NK atletiekValentine Kortbeek heeft zaterdag zilver gewonnen tijdens het NK atletiek in Amsterdam. Op het onderdeel verspringen moest de Vughtse atlete alleen Dafne Schippers voor zich dulden. Kortbeek sprong over 5,95 meter. Schippers veroverde goud met een sprong over 6,78 meter.
Bronzen NK-medaille atlete Kim DillenKim Dillen uit Waalre heeft zaterdag een bronzen medaille overgehouden aan het NK atletiek in Amsterdam. Ze veroverde de medaille op de 10.000 meter hardlopen. Miranda Boonstra won de 10.000 meter in een tijd van 34 minuten en 56,32 seconden. Het zilver ging naar Stefanie Bouma. Zij kwam na 35 minuten en 20,08 seconden over de finish. Dillen moest ruim 32 seconden toegeven op Bouma.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.