Winkelcentrum Woensel Eindhoven haalt Russische vlaggen weg om ramp MH17: ‘Willen niemand kwetsen'

27 juli 2014 om 16:08 • Aangepast 24 april 2020 om 15:40
nl
Vanwege de vliegramp in Oost-Oekraïne heeft Winkelcentrum Woensel in Eindhoven de Russische vlaggen die in het complex wapperen laten verwijderen. Dat heeft winkeliersvereniging Woensel XL besloten naar aanleiding van een klacht van Eindhovenaar John van Iersel, laat voorzitter Frank Reemers aan Omroep Brabant weten. "We willen de discussie uit de weg gaan en niemand met de aanwezigheid van de vlaggen kwetsen."
Geschreven door

Volgens Van Iersel is het niet chique om de Russische vlaggen in het winkelcentrum te laten hangen. De door Rusland gesteunde separatisten worden door verschillende regeringen verantwoordelijk gehouden voor het neerstorten van het Maleisische passagiersvliegtuig, waarbij 298 mensen om het leven kwamen, onder wie vijftig Brabanders.
LEES OOK: Terugblik: een week na de ramp met vlucht MH17
'Weinigen zullen het merken'De voorzitter van Woensel XL vond het aanvankelijk nogal ver gaan om de vlaggen te verwijderen. "We zijn geen politieke partij en het is niet aan ons om een signaal af te geven. Maar we willen het winkelend publiek niet irriteren dus daarom dat we bij voorbaat al de vlaggen hebben weggehaald", legt de voorzitter uit.
Bij winkelcentrum Woensel hangen sinds een maand tientallen vlaggen van verschillende landen. "Dat is meer ter versiering dan om een boodschap te geven", meent Van Iersel. "Je doet het in dit geval nooit goed. Als je het laat staan, worden mensen boos, en als je ze weghaalt dan ook. Maar waarschijnlijk zullen weinig mensen het überhaupt merken."
Russen blijven welkomOndanks het verwijderen van de Russische vlaggen, benadrukt Van Iersel wel dat klanten met een Russische nationaliteit 'uiteraard' welkom blijven in het centrum.
Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.