Man (22) overleden na drugsgebruik op festival Hardcore XL in Vinkel: 'Vreselijk voor nabestaanden'

27 juli 2014 om 18:08 • Aangepast 24 april 2020 om 15:40
nl
Een 22-jarige bezoeker van festival Hardcore XL in Vinkel is zondagochtend overleden in het ziekenhuis. Het gaat om een man. Volgens de politie is er zeer waarschijnlijk sprake van overmatig drugsgebruik. De organisatie achter het festival is aangeslagen. "Vreselijk nieuws voor de nabestaanden", laat Frank Wijnveld aan Omroep Brabant weten.
Geschreven door

De 22-jarige man meldde zich rond middernacht bij de EHBO op het festivalterrein aan de Coppensdijk. Hij is vervolgens per ambulance met spoed naar het ziekenhuis in Den Bosch gebracht. Daar overleed hij korte tijd later.
'Een enorme domper'Bij de organisatie heerst verslagenheid. Het was de eerste outdoor-editie van Hardcore XL. "Je organiseert een feestje en dan gebeurt er vervolgens zoiets. Een enorme domper", vertelt Wijnveld. Zondag wordt Summer Dreamers op hetzelfde terrein gehouden. "We hebben na goed overleg besloten om dit festival gewoon door te laten gaan. "
Uit de eerste onderzoeken blijkt dat de bezoeker hoogstwaarschijnlijk is overleden aan de gevolgen van overmatig drugsgebruik. De man zou xtc-pillen geslikt hebben met een 'zeer hoge dosis' MDMA. De politie onderzoekt momenteel hoe het slachtoffer aan de pillen kwam.
Tienduizend bezoekersEr kwamen zo'n tienduizend bezoekers af op het hardcore-festival aan de Coppensdijk. Zondag worden er ook ongeveer tienduizend mensen verwacht op Summer Dreamers, een festival waar voornamelijk Nederlandstalige artiesten de podia bestijgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.