Tour de France voor Brabant: drie van de vijf renners halen Parijs, etappewinst Lars Boom hoogtepunt

27 juli 2014 om 22:28
nl
Van de vijf Brabanders die begonnen aan de Tour de France van 2014 haalden er drie Parijs. Steven Kruijswijk uit Den Bosch eindigde op de vijftiende plek en was de beste Brabander. Hoogtepunt van de wielertocht was de etappewinst van Lars Boom uit Vlijmen. Hij won de gevreesde kasseienrit naar Arenberg onder zware omstandigheden.
Geschreven door

Voor Boom was het winnen van de etappe in de Tour de France 'een droom die uitkwam'. De wielrenner uit Vlijmen eindigde op de 97ste plek in het eindklassement.
“De afgelopen dagen zijn zwaar geweest, maar vandaag ging het wel weer”, zei Boom na de finish op de Champs Élysées. “ik was blij toen ik mijn meisje zag, morgen zie ik de andere meiden weer. Daar kijk ik wel naar uit. Dat geeft weer energie.”

“Het is anders Parijs binnenrijden als winnaar. Deze Tour is voor mij een droom uitgekomen, en voor veel Nederlanders ook.”
BevestigingPloeggenoot Steven Kruijswijk keek ook tevreden terug. "Het ging voor mij om de bevestiging en die heb ik gevonden een top-15 in de Tour. Dat geeft veel vertrouwen voor komende jaren dat het weer goed zit. Echt lekker.”
'Echt een opluchting'Koen de Kort uit Liempde eindigde op plaats 92. "Ik heb vooraf aangegeven dat de eerste en de laatste de mooiste zijn. Dit is echt een opluchting, winnen was weer een tijdje geleden ook. Echt blij dat we deze weer pakken”, zei de Liempdenaar over de ritzege van ploegmakker Marcel Kittel.
Van Poppel en Clement stappen afVijf Brabanders gingen van start in het Engelse Leeds, twee Brabantse wielrenners moesten voortijdig afstappen. Stef Clement uit Zevenbergschen Hoek kwam in de zevende etappe ten val en kon niet meer verder. De 31-jarige renner van Belkin  Clement was de eerste Nederlandse wielrenner die de Tour voortijdig verliet.
Later in dezelfde etappe moest ook Danny van Poppel uit Moergestel afstappen. De wielrenner was met zijn 20 jaar de jongste deelnemer aan de Tour. Vanwege een oude knieblessure kon hij niet meer verder.  


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.