Noodweer: takken op auto's, blikseminslag in Dongen en wateroverlast in Tilburg en Sint-Oedenrode

27 juli 2014 om 22:58 • Aangepast 21 november 2020 om 23:15
nl
Flink noodweer zondagavond en nacht in delen van Brabant. Er kwamen diverse meldingen van stormschade in Dongen en omliggende plaatsen. Meerdere auto's raakten beschadigd door afgebroken takken. In een meterkast van een woning aan de Vaartweg in Dongen sloeg de bliksem in. In bijvoorbeeld Tilburg en Sint-Oedenrode was sprake van wateroverlast.
Profielfoto van
Geschreven door

In korte tijd is er er op sommige plekken 25 mm neerslag gevallen. Meerdere straten in met name Midden-Brabant stonden blank. Ook diverse kelders liepen onder water.
In Sint-Oedenrode was later in de nacht van zondag op maandag sprake van behoorlijke wateroverlast. Net voor halfeen trof de brandweer aan de Markt een gat in het dak van een flat aan. De kamer was ondergelopen waardoor de bewoners de nacht elders hebben moeten doorbrengen. Ook een parkeerkelder van een huis aan de Liniedijk in Sint-Oedenrode kon de hevige regenval niet aan. De brandweer moest eraan te pas komen om het water weg te pompen.

Wagens beschadigdIn Oisterwijk viel zondagavond door het noodweer een tak op twee auto's. Een van de wagens raakte flink beschadigd, de tweede wagen raakte lichtbeschadigd. De brandweer was ruim anderhalf uur bezig om de tak te verwijderen. Vermoedelijk was de bliksem ingeslagen in de boom waar de tak vanaf viel.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.