Video

Verkeershinder A50 bij Veghel vanwege verhogen brug

28 juli 2014 om 10:26
nl
Rijkswaterstaat begint maandag met het verhogen van de brug over de Zuid-Willemsvaart bij Veghel. Daardoor is de snelweg A50 twee weken lang gedeeltelijk afgesloten. In het weekend van 2 augustus gaat de snelweg zelfs helemaal dicht tussen de afslagen Eerde en Veghel-Noord.
Geschreven door

Rijkswaterstaat wil Brabant beter bereikbaar maken over water om zo vrachtvervoer over de weg over te hevelen naar de scheepvaart. Naast het verbreden en uitdiepen van vaarwegen moeten ook bruggen hoog genoeg worden gemaakt om grote containerschepen er onder te kunnen laten varen.
VoorbereidDe brug over de Zuid-Willemsvaart op de A50 bij Veghel is zo'n brug die nog niet geschikt is voor drielaags containerschepen. Hij is ongeveer een meter te laag. Bij de aanleg van de snelweg meer dan tien jaar geleden, was daar geen geld genoeg voor, vertelt Eric van Beerendonk van Rijkswaterstaat.
De brug is er wel op voorbereid en hoeft daarom niet te worden afgebroken. Het brugdek kan betrekkelijk eenvoudig opgevijzeld worden naar de juiste hoogte. Dat gaat de komende twee weken gebeuren.
VerkeershinderDaar zal het verkeer tot 9 augustus nogal wat hinder van ondervinden. Van maandag tot en met vrijdag wordt ter plekke één rijstrook in beide richtingen afgesloten.
In het weekend van 2 augustus gaat de snelweg tussen de afslagen Eerde en Veghel-Noord zelfs helemaal dicht in beide richtingen. Het verkeer loopt dus twee weken lang vertraging op bij Veghel en moet in het weekend omrijden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.