Hacken doe je zo: Studenten ICT& Cybersecurity geven hacklessen via Youtube

28 juli 2014 om 15:22
nl
Het begon als een back-up als de presentatie van zijn studie-opdracht zou mislukken. Maar ondertussen legt de 22-jarige student ICT& Cybersecurity Rolf Govers uit Fijnaart met speciale YouTubefilmpjes de hele wereld uit hoe je kunt hacken.
Geschreven door

Inmiddels heeft de student van Fontys in Eindhoven samen met Dimitri Kuijpers (22) uit Oosterhout de website learnhacking.nl opgericht. Op die site legt het duo stap voor stap uit hoe je moet hacken.
Wijze lesDe twee Brabanders willen waarschuwen voor de gevaren van internet. ''We willen iedereen laten zien dat je niet zomaar overal klakkeloos op moet klikken'', vertelt Govers.
Volgens Kuijpers is dat heel belangrijk. ''Er komen telkens weer nieuwe technieken die niet bekend zijn bij de meeste mensen en bedrijven. Daarvoor willen wij waarschuwen.''
HackersIn de filmpjes is duidelijk te zien hoe je moet hacken. Toch geloven de oprichters van de site niet dat ze met de filmpjes slapende honden wakker gemaakt hebben. ''Als leek kun je hier niet zoveel mee. Je moet wel een beetje verstand van zaken hebben'', zegt Govers.
''Daarnaast willen we bedrijven op deze manier waarschuwen voor de zwakke plekken binnen hun netwerk. Grote bedrijven lopen met onze filmpjes geen gevaar. Zij hebben speciale netwerkbeheerders in dienst die bekend zijn met de hackmethodes die wij uitleggen. Hopelijk kunnen we mensen op deze manier helpen.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.