Overval juwelier Le Marquis in Bergen op Zoom in Opsporing Verzocht

28 juli 2014 om 16:41
nl
Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdag aandacht aan de overval op juwelier Le Marquis aan de Antwerpsestraatweg in Bergen op Zoom. Dat gebeurde op 30 april.
Geschreven door

Even voor elf uur rijdt die dag een witte Peugeot Partner het terrein van de juwelier op. De bestuurder doet zich voor als pakketbezorger en vraagt aan een medewerkster de weg.
Ineens duiken er dan twee mannen met bivakmutsen op vanachter de auto. Ze rennen naar de ingang. Hierop neemt de bestuurder de vrouw in een wurggreep. Hij duwt haar hoofd omlaag. Hij bedreigt haar met een pistool en ze wordt vastgebonden.
Auto's in brandOndertussen lopen de andere twee mannen verder naar binnen. Ze komen een 76-jarige man tegen, de schoonvader van de eigenaar. Er ontstaat een worsteling, waarbij de oudere man tegen de grond wordt gewerkt, geschopt en geslagen.
Met een buit van enkele tienduizenden euro's gaan de overvallers ervandoor. Ze steken de bestelwagen waarmee ze waren gekomen in brand en gaan er met de auto van de medewerkster vandoor. Deze wordt tien minuten later brandend gevonden aan de Oude Postbaan.
Een dag na de overval worden op de Molenzichtweg in Bergen op Zoom een aantal kleine lege sieradenbakjes teruggevonden. Op zes mei zijn op de oprit van de A17 bij Moerdijk richting Roosendaal persoonlijke spullen van de medewerkster teruggevonden. Die zijn waarschijnlijk uit een auto gegooid.
CompositietekeningDe politie vermoedt dat de Peugeot Partner, met Belgische kentekenplaten, al eerder in de buurt is geweest.
Van de man die zich voordeed als pakketbezorger is een compositietekening gemaakt. De man is getint, eind twintig, begin dertig. Hij heeft een stevig en fors postuur, zag er onverzorgd uit en droeg een zwarte bril met ovale glazen.
Hij heeft een slecht gebit met scheve ondertanden, een grote neus en grote donkere wenkbrauwen. Hij droeg tijdens de overval zwarte kleding en een zwarte bodywarmer met een rood/geel logo.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.