Hulpverleners tijdens behandelen vrouw belaagd op Tilburgse Kermis

28 juli 2014 om 16:09
nl
Een 50-jarige Hagenaar en een 45-jarige Amsterdammer zijn zondagavond rond kwart voor zes aangehouden op de Tilburgse Kermis omdat zij hulpverleners van de EHBO belaagden, zo meldt de politie maandag. De Hagenaar zegt in een reactie dat het duo zich van geen kwaad bewust was.
Geschreven door

De EHBO’ers probeerden een onwel geworden vrouw te behandelen die op de grond lag op de Besterdring. Agenten wilden volgens de politie ruimte maken voor de ambulance toen een van de omstanders de hulpverleners te lijf wilde gaan.
De agenten probeerden de 50-jarige Hagenaar tot rust te manen. Toen dat volgens de politie niet wilde helpen, hielden zij hem aan. Een 45-jarige Amsterdammer die zich daarna met de arrestatie bemoeide werd ook gearresteerd. Beide mannen zijn na verhoor met een proces-verbaal naar huis gestuurd. De onwel geworden vrouw is door de ambulance afgevoerd.
'Was me van geen kwaad bewust'De Hagenaar, een kermisexploitant, zegt in een reactie dat hij en de Amsterdammer, een collega, zich van geen kwaad bewust waren. "De vrouw lag twintig minuten voor mijn kraam nadat ze onwel was geworden. Ik heb haar een kussen gegeven en de weg vrijgemaakt voor de ambulance."
"We zijn opgepakt omdat we hebben gezegd dat met name één agent zich geweldig misdroeg", aldus de Hagenaar. "Ik hoop dat dit verhaal nog een staartje krijgt. Het was echt ongelofelijk."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.