Zes jaar celstraf voor wilde schietpartij Bruistensingel Den Bosch

28 juli 2014 om 16:27
nl
Een 20-jarige man uit Amsterdam is door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar. Hij pleegde een viervoudige poging tot doodslag, had een verboden vuurwapen in bezit en vervoerde samen met twee medeverdachten 10.000 xtc-pillen. De twee Amsterdamse medeverdachten (21 en 22 jaar) krijgen voor dat laatste feit ieder zestien maanden gevangenisstraf.
Geschreven door

Volgens de rechtbank kwamen de drie mannen op 19 augustus vorig jaar in de auto vanuit Amsterdam naar Den Bosch. Hun auto werd die avond op de Bruistensingel in Den Bosch afgesneden en klemgereden door een auto met daarin vier mannen.
Vervolgens stapte een aantal inzittenden uit de auto's en maakte ruzie. De twintigjarige verdachte heeft toen op de vier personen uit de andere auto geschoten. Zij werden alle vier door kogels geraakt.
Gericht geschoten Volgens de rechtbank schoot de 20-jarige man tussen de drie en vijf keer gericht op de vier mannen. De verdachte stond op relatief korte afstand van zijn slachtoffers.
Volgens de rechtbank realiseerde de Amsterdammer zich maar al te goed dat hij de vier ook dood had kunnen schieten. Daarom acht de rechtbank de verdachte schuldig aan viervoudige poging tot doodslag.
Proeftijd eerdere veroordelingDe verdachte schoot terwijl hij nog in de proeftijd van een eerdere veroordeling was. Volgens de rechtbank hecht hij geen enkele waarde aan de geestelijke en lichamelijke integriteit van anderen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.