‘Ambtenaar Den Bosch die zich oneerbiedig uitliet over slachtoffers MH17 is geen ambtenaar’

28 juli 2014 om 18:06 • Aangepast 21 november 2020 om 23:14
nl
Het Facebook-profiel van een vermeend ambtenaar van de gemeente Den Bosch leidt maandag tot veel rumoer op sociale media. De Bosschenaar laat zich op het sociale medium onder andere oneerbiedig uit over de slachtoffers van vliegramp MH17. De gemeente Den Bosch weet echter van niets. Ze kent de man niet.
Profielfoto van
Geschreven door

In een reactie op een Facebook-bericht over de vliegramp in Oost-Oekraïne zegt de Bosschenaar dat 'mensen niet zo moeten janken'. Ook plaatste hij een foto waarop hij een bivakmuts draagt.
Foto’s van het Facebook-profiel, waarop te zien is dat de man als ambtenaar werkt bij de gemeente Den Bosch, deden maandag snel de ronde op sociale media, onder meer via het Twitter-account van Powned-verslaggever Jan Roos.

'Incorrecte beroepsinformatie'De gemeente heeft via Facebook gevraagd of de man 'de incorrecte beroepsinformatie' op zijn profielpagina wil verwijderen. Vooralsnog is dat niet gebeurd. “We hebben geen contactgegevens van de man, dat maakt het lastig om hem snel te bereiken”, zegt een woordvoerder.
De gemeente heeft niet besloten of ze ook op andere wijze actie wil ondernemen tegen de nepambtenaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.