'PVV wil allochtonen-cijfers boven tafel krijgen en WOBt alle gemeenten'

28 juli 2014 om 20:39
nl
De PVV heeft bij alle gemeenten een WOB-verzoek ingediend om informatie over met name allochtonen gerelateerde zaken boven tafel te krijgen. Dat zegt burgemeester Jan Boelhouwer van Gilze en Rijen tegen Binnenlands Bestuur. Via een WOB-verzoek kan een instantie een gemeente verplichten informatie te verstrekken.
Geschreven door

De PVV vraagt om overzichten van alle organisaties en instellingen van migranten en allochtonen, alle namen en adressen van islamitische scholen, moskeeën, verenigingen en andere organisaties.
SubsidieaanvragenOok wil de partij informatie over ingediende subsidieaanvragen door de genoemde organisaties en de afhandeling van die aanvragen.
De burgemeester vindt het verzoek dat bij zijn gemeente is neergelegd een vorm van treiteren, aangezien de partij van ondertekenaar Machiel de Graaf ook bij de minister kan aankloppen.
Niet onder de indrukHij is bovendien niet onder de indruk van de kwaliteit van de vragen, want veel informatie waar om wordt gevraagd, wordt niet bijgehouden.
Boelhouwer ging ook nog in op het feit dat een aanvrager recht heeft op een geldbedrag wanneer niet op tijd of niet volledig geantwoord wordt. "Ik ben erg benieuwd of de PVV ook een claim van 1260 euro bij ons neer zal leggen als ze niet alle antwoorden krijgen. Eerlijk gezegd verheug ik me daar een beetje op", vertelt hij tegen Binnenlands Bestuur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.