Sobere ontvangst robotvoetbal WK kampioenen van TU/e Eindhoven - Omroep Brabant
Video

Sobere ontvangst robotvoetbal WK kampioenen van TU/e Eindhoven

29 juli 2014 om 00:48
nl
Ze zijn wereldkampioen robotvoetbal geworden. Het team van de Technische Universiteit Eindhoven kwam maandagmiddag terug uit Brazilië. Wat Nederland op het WK voetbal niet lukte, is de robots van het Eindhovense team wel gelukt: Wereldkampioen worden en met de beker thuiskomen.
Geschreven door

De Eindhovense kampioenen kregen geen groots onthaal op het terrein van de universiteit. Enkele tientallen familieleden en vrienden waren gekomen om ze welkom te heten.
Uit een CD speler schalde ‘We are the champions’ van Queen en er hingen een paar vlaggetjes. Een familielid zegt dat er te weinig ruchtbaarheid aan is gegeven, zodat veel mensen het niet wisten.
TrotsToch zijn de studenten reuze trots dat ze kampioen zijn geworden en China hebben verslagen. “Tijdens een wedstrijd kan je een robot niet meer bijsturen, maar verder is het vooral een kwestie van goede software” zegt Robin Soetens.
De Eindhovense wethouder Mary-Ann Schreurs zegt dat de stad echt trots is op zijn wereldkampioen, vooral omdat ze ook veel leren over toepassingen van robots in de maatschappij: “En daar word je pas echt vrolijk van”.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.