Video

Lars Boom wint Daags na de Tour in Boxmeer

29 juli 2014 om 02:46
nl
Lars Boom heeft Daags na de Tour in Boxmeer gewonnen. De Vlijmenaar was in de sprint van het eerste profwielercriterium na de Ronde van Frankijk Tom Dumoulin te snel af. De Pool Rafal Majka, winnaar van de bolletjestrui in de Tour de France, viel uit met een lekke band en kreeg de pechprijs. Hij had lang uitzicht op de zege.
Geschreven door

Boom, etappewinnaar in de Grande Boucle, en Majka, bergkoning én tweevoudig etappewinnaar, waren de grote blikvangers én gangmakers bij de wielerwedstrijd. Ook Bau& Lau, ofwel Bauke Mollema en Laurens ten Dam, en Koen de Kort gingen er van start. Het criterium trok ondanks de regen veel publiek.
Rustig aan in ParijsBoom had vooraf al aangekondigd voor de zege te gaan in Boxmeer. "Ik heb het gisteren rustig aangedaan na de finish op de Champs Elysee. De maandag na de Tour is altijd een speciale dag. Vanmiddag zat ik nog in de auto, nu sta ik hier. Voor het eerst als etappewinnaar, dus met nog meer drukte om me heen."
Poolse bergkoning geniet van BoxmeerMet name Rafal Majka leek erg te genieten van de ambiance in Boxmeer. De debutant in de Tour de France baarde opzien met het winnen van twee bergritten én de bergtrui. "Ik ben zo blij daarmee. Van Boxmeer had ik tot vandaag nog nooit gehoord. Maar het is een leuke plaats met veel enthousiaste toeschouwers. Niet alleen Nederlanders, maar ook landgenoten van mij uit Polen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.