Tilburg mikt op komst technische campus, gemeente wil stad aantrekkelijker maken

29 juli 2014 om 09:48
nl
De gemeente Tilburg streeft naar een verzamelplek van technische opleidingen, een zogeheten technische campus. Doel is om de stad aantrekkelijker te maken als vestigingsplaats voor nieuwe bedrijven. Belangrijke vertegenwoordigers van onderwijs, bedrijven en overheid zijn over de technische campus met elkaar in gesprek.
Geschreven door

Dat meldt het Brabants Dagblad dinsdag. Op de technische campus moeten opleidingen van vmbo tot hbo aangeboden worden. Vooralsnog is het Stappegoorgebied in het zuiden van Tilburg in beeld als locatie voor de campus. Toch zijn het nog maar 'oriënterende gesprekken', benadrukt een woordvoerder aan de krant.
Technische studies in de liftOp korte termijn moet het één en ander duidelijk worden. Binnenkort wordt er een formulier opgesteld waarin de standpunten van de drie onderhandelingspartijen komen te staan. De gemeente wil met de technische campus inspelen op het feit dat technische opleidingen in de lift zitten.
BORT, dat voluit staat voor Bedrijven Overleg Regio Tilburg, ziet dat de technische maakindustrie 'enorm in opkomst' is. Dat geldt volgens voorzitter Marc Heuvelmans ook voor Tilburg. Het aantal aanmeldingen van technische studies in het hbo is landelijk met 7,9 procent toegenomen ten opzichte van vorig jaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.