Omwonenden Boschpoort niet blij met overeenkomst over opvang asielzoekers

29 juli 2014 om 12:26
nl
De gemeente Breda en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) hebben dinsdag de definitieve bestuursovereenkomst gesloten over de komst van vierhonderd asielzoekers naar De Boschpoort. Daarin staan alle afspraken die beide partijen hebben gemaakt. De omwonenden laten weten niet blij te zijn met de overeenkomst.
Geschreven door

De inhoud van de overeenkomst was al langer bekend.
Inhoud overeenkomstZo gaat het onder meer om een opvangperiode van één jaar met een optie voor een tweede jaar. Verder gaat het om maximaal vierhonderd vluchtelingen die van verschillende herkomst en samenstelling zijn.
Er komt een overleggroep met vertegenwoordigers van alle betrokken partijen. De gemeente zorgt voor onderwijs aan leerplichtige kinderen en het COA draagt zorg voor een zinvolle dagbesteding voor binding met de locatie.
Omwonenden 'not amused'Omwonenden van De Boschpoort laten in een reactie weten allerminst blij te zijn met de overeenkomst.
"Men vindt de overeenkomst zeer teleurstellend en een gemiste kans om tot goede en duidelijke afspraken te komen. Er is op verschillende punten niet tegemoet gekomen aan de eisen van de gemeenteraad", zo staat in een verklaring van 'Verenigde omwonenden Boschpoort'.
'Ongerustheid stijgt'Volgens die vereniging zijn er geen harde afspraken gemaakt over de duur van de opvang en kan alleen het COA en niet de gemeente Breda de overeenkomst ontbinden.
"De ongerustheid stijgt door de ondoordachtheid van de zogenaamde afspraken zoals deze er nu liggen", aldus de omwonenden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.