Code geel ingetrokken voor Brabant: zuidoosten kampte met onweersbuien en neerslag

29 juli 2014 om 13:09 • Aangepast 21 november 2020 om 23:14
nl
Het KNMI heeft dinsdagavond code geel voor Brabant ingetrokken. De waarschuwing ging in vanaf twee uur 's middags. In het zuidoosten ontstonden enkele extreme onweersbuien met hagel en lokaal veel neerslag in korte tijd.
Profielfoto van
Geschreven door

Vanuit diverse plekken in het zuidoosten van de provincie komen meldingen binnen van wateroverlast. In Budel staat de Nieuwstraat blank en ook in Maarheeze zou de neerslag voor problemen zorgen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Problemen met regenvalWaterschappen waren dinsdag nog volop bezig om de enorme hoeveelheid regen die maandag viel weg te pompen. In de Alblasserwaard, het Land van Altena en de Biesbosch bleven de extra pompen dinsdag de hele dag draaien.
Ook het waterbergingsgebied bij Werkendam bleef nog in gebruik, liet waterschap Rivierenland weten. De schade door de flinke regenval is in Tilburg en Kaatsheuvel groot.

Wachten op privacy instellingen...

Tweede keer code geelVoor de tweede keer in twee dagen werd door het KNMI code geel afgekondigd, waarmee de dienst voor gevaarlijk weer waarschuwt. Maandagmiddag werd er zelfs code oranje afgegeven, dat voor 'extreem weer' staat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.