Video

'Wateroverlast in Tilburg en Loon op Zand was niet te voorkomen'

29 juli 2014 om 13:27 • Aangepast 21 november 2020 om 23:13
nl
De wateroverlast van maandag in Tilburg en Loon op Zand was niet te voorkomen. Dat zeggen de woordvoerders van beide gemeenten. ‘Er was sprake van langdurige extreme regenval en daar is de bestaande riolering niet op berekend.’
Profielfoto van
Geschreven door

Met name Kaatsheuvel en Tilburg werden maandag geteisterd door extreem weer. Straten stonden blank, kelders liepen onder en in sommige huizen stond het water centimeters hoog.
Niet berekend“Naast het feit dat de riolering het water niet aankan, waren de gemalen uitgevallen vanwege de stroomstoring. Het water was niet weg te krijgen”, aldus woordvoerder Dave Chapman van de gemeente Tilburg.
Ook in Loon op Zand is de bestaande riolering ‘niet berekend’ op dergelijke regenval. "De riolering was nog niet toegesneden op de ontwikkelingen zoals we die gisteren zagen. Er is nu hiervoor een plan in uitvoering", aldus burgemeester Wim Luijendijk. In zowel Loon op Zand als Tilburg loopt een project om de riolering aan te passen of te vervangen. Dit kan jaren duren.

Wachten op privacy instellingen...

Omvangrijke klus“De Kapelstraat is het laagste punt van de hele buurt en wordt dus hard getroffen. Wat daar is gebeurd, is zeer onprettig”, aldus Chapman. “De Kapelstraat staat ook op de lijst om aangepast te worden, maar daarvoor moeten ook de Midden-Brabantweg, Hasseltstraat en Kwaadeindstraat worden opengebroken. Dat is een zeer omvangrijke klus.”
Volgens Chapman kan de Kwaadeindstraat momenteel überhaupt niet worden aangepakt omdat daar het verkeer uit de Spoorzone overheen wordt geleid. “Maar in de tweede helft van dit jaar worden de plannen voor de buurt uitgewerkt en ergens in 2015 moet dit zijn opgelost.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.