Video

Tilburg neemt de enorme schade op na het extreme weer: 'Ik heb wel even staan janken'

29 juli 2014 om 15:38 • Aangepast 21 november 2020 om 23:13
nl
Grote gapende gaten vol water in tuinen, doorweekte spullen in garages en kromgetrokken vloeren. Met de uren die verstrijken wordt duidelijk hoe enorm de omvang van de schade is die het noodweer maandag aanrichtte in Tilburg. De stadsbewoners zijn de hele dag druk in de weer om alles weer op orde te krijgen.
Profielfoto van
Geschreven door

Maandag was al duidelijk dat de Kapelstraat en omgeving zwaar zijn getroffen, maar ook elders in de stad is de schade enorm.
Grote gaten In Tilburg-Noord bijvoorbeeld waar buxushaagjes in grote gaten in voortuinen in het water drijven.

Wachten op privacy instellingen...

"Ik heb wel even staan janken", vertelt de Tilburgse met het gat in haar voortuin. "Ik was alleen thuis en dan slaat de paniek wel even toe." Het gapende gat tegen de woning aan was maandagmiddag nog een draaikolk. "Alles werd er naar beneden gezogen, planten, afval van straat. Mijn man viste er zelfs een onderbroek uit."
Volgens buurtbewoners ging het in het hele stadsdeel enorm tekeer: "Sommigen vonden het leuk om dan nog even hard met de auto's door de straten te rijden, zodat het water dat al in de huizen stond, nog eens hard tegen de gevels op klotste."

Wachten op privacy instellingen...

Bedrijf herstelt schadeVoor bedrijven als de Holland Herstel Groep betekent de situatie werk. Het bedrijf levert pompen en zuiginstallaties aan bewoners om het water af te voeren en ook neemt het doorweekte spullen mee om ze in een speciale ruimte te laten drogen.

Wachten op privacy instellingen...

In een flat aan het Bart van Peltplein in Tilburg staat de hele bergruimte vol met water. "We konden er niet eens in, de containers die normaliter buiten de bergruimtes in de gang staan, dreven in het water op en neer", zo vertelt een bewoonster.
Spullen die opgeslagen liggen in de ruimtes zijn vermoedelijk helemaal doorweekt. Een speciaal bedrijf probeert de bergruimtes maandagochtend leeg te pompen.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.