Hulphonden Signi vinden na 26 jaar lichaam van vermiste man in de Waal bij Brakel - Omroep Brabant
Video

Hulphonden Signi vinden na 26 jaar lichaam van vermiste man in de Waal bij Brakel

29 juli 2014 om 16:12
nl
Hulphonden van Signi uit De Rips hebben in Brakel na 26 jaar het lichaam gevonden van de vermiste Robert Leur. Hij verdween in 1988. De politie is nu bezig met de berging van zijn auto uit de Waal. 'We hadden tijd over en wilden altijd al een keer deze vermissing onderzoeken. De honden sloegen aan bij de Waal en met sonar vonden we het wrak."
Geschreven door

Jeanette Kruit van Signi vertelt het bijzondere verhaal. Haar honden hebben een 26 jaar oude vermissingszaak opgelost. Ze is er bij op de Veerdam in het Gelders Brakel. "Een aantal weken geleden hadden we echt tijd om te zoeken en toen hebben we eindelijk eens gedaan wat we al langer van plan waren."
"De honden sloegen zo snel en luidruchtig aan dat we genoeg wisten", vertelt Jeanette Kruit. "Later hebben duikers de rest van het werk gedaan. Maar ik blijf mij echt elke keer weer verbazen over de capaciteit van de honden. Na 26 jaar dit vinden is toch apart en ook erg emotioneel. De familie is er namelijk ook bij. We gaan er zo respectvol mogelijk mee om. Ook tijdens de zoekactie."
Een bijzondere zaak Woordvoerder Frank de Valk van de Gelderse politie noemt het een bijzondere zaak. "Vermoedelijk gaat het om een zelfdoding. Bijzonder is, dat we de zaak nu na al die jaren oplossen na een particuliere zoekactie met hulphonden."
Een bergingsbedrijf is bezig het wrak uit het water te halen. Volgens Kruit is er weinig van de auto over na 26 jaar in de Waal te hebben gelegen. Ze is blij dat de vermissing van Robert Leur nu is opgelost. "We hadden alles goed voorbereid en toen we zeker waren dat we het wrak hadden gevonden, hebben we de politie ingeschakeld."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.