'Duurste' sokken ter wereld te bewonderen in Breda

29 juli 2014 om 16:51
nl
Je moet even diep in de buidel tasten, maar dan heb je prima gestylde en vooral lekker warme voeten. Met 865 euro per paar mogen de Vicuña sokken van Falke zich volgens de fabrikant de duurste ter wereld noemen. Ze zijn van 4 tot en met 8 augustus te bewonderen bij Jambelle been mode Specialist in Breda.
Geschreven door

Of het echt de duurste ter wereld zijn, is maar de vraag.
Concurrent heeft ook duurste sokken ter wereldEen paar maanden terug beweerde de luxe schoenen en accessoires-fabrikant Harrys House of London ook al de meest exclusieve en duurste sokken ter wereld op de markt te brengen.
Dat paar is gemaakt van de vacht van een zeldzaam edelhert uit Nieuw Zeeland. Van ieder dier zou per jaar slechts 20 gram aan vezels afgenomen kunnen worden. "De diamant onder de vezels gebruikt voor kleding", zo zei de fabrikant tegen the New Zealand Herald.
LamawolDat maakt de marktwaarde van de sokken 1600 Nieuw-Zeelandse dollars en dat komt neer op ongeveer 1019 euro.
De sokken van Falke zijn gemaakt van Vicuña-wol en dat is wol van een zeldzame lamasoort uit het Andesgebergte. Ook weer een van de meest zeldzame en luxueuze wolsoorten ter wereld als we het Duitse Falke mogen geloven:
Voor de purist"De sokken zijn bedoeld voor de purist die gaat voor mooie kwaliteit en geen genoegen neemt met minder." Aangezien de meeste Nederlanders een paar euro neerleggen voor sokken, is het maar de vraag of die puristen hier te vinden zijn.
Nieuwsgierigen misschien wel en die kunnen dus begin augustus de goudkleurige lamawollen sokjes bewonderen in Breda.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.