Arbeidsinspectie geeft Pegatron in Breda drie maanden voor verbeteren werkomstandigheden

29 juli 2014 om 17:47
nl
iPhone-reparatiebedrijf Pegatron in Breda krijgt van de Arbeidsinspectie drie maanden de tijd om de werkomstandigheden voor het personeel te verbeteren. Twee weken geleden hield de inspectie een controle bij het bedrijf, na klachten van medewerkers en vakbond FNV Bondgenoten.
Geschreven door

Door de hitte in de bedrijfshal zouden er minstens acht mensen zijn flauwgevallen. Het bedrijf moest van de Arbeidsinspectie direct zorgen voor meer koeling, extra water voor de medewerkers en langere pauzes.
OvertredingenVolgens de inspectie zijn er diverse overtredingen geconstateerd. De temperatuur was te hoog, er was te weinig frisse lucht, een te hoge luchtvochtigheid en de werkplekken voldeden niet aan de wettelijke eisen. Uiterlijk half oktober moet Pegatron dit allemaal hebben opgelost. Er is geen boete uitgedeeld.
Bij Pegatron worden iPhones uit Europa, Azië en het Midden-Oosten gerepareerd. Het bedrijf opende in april een vestiging in Breda en biedt volgens de bond werk aan zo'n 500 mensen. Veel van hen zijn uitzendkrachten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.