Gemeente Den Bosch schorst medewerker na kwetsende Facebook-berichten over vlucht MH17

29 juli 2014 om 18:23
nl
De gemeente Den Bosch heeft een medewerker geschorst, die op Facebook kwetsende opmerkingen plaatste over de vliegtuigramp in Oekraïne. De gemeente ontkende eerder dat de man een ambtenaar zou zijn. Nu blijkt dat de man wel degelijk werkt voor de gemeente, maar dan als WSW-er bij het werkontwikkelbedrijf Weener XL.
Geschreven door

"Betrokkene schaadt de goede naam van de gemeente 's-Hertogenbosch door zich ten onrechte voor te doen als ambtenaar en het gemeenlijk logo te misbruiken", zegt een woordvoerder van de gemeente dinsdag.
'Valse naam'Maandag stelde de gemeente nog dat de man niet werkzaam was als ambtenaar in Den Bosch. De man zou door de gemeente benaderd worden om 'de incorrecte beroepsinformatie' van zijn Facebook-pagina af te halen, zo stelde de gemeente maandag.
Volgens de gemeente zijn er 'nu sterke aanwijzingen' dat de door de man gebruikte naam 'een valse naam is'. De naam zou van iemand zijn die 'werkzaam is als WSW-er bij Weener XL van de gemeente 's-Hertogenbosch'.
Smaad en lasterDe gemeente Den Bosch heeft dinsdag aangifte gedaan van smaad en laster bij de politie. De betrokken medewerker is met onmiddellijke ingang door de gemeente geschorst. Er loopt momenteel een onderzoek naar zijn uitingen op Facebook.
Afhankelijk van de uitkomst van dat onderzoek wordt bepaald of de medewerker bij werkontwikkelbedrijf Weener XL kan blijven werken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.