Onvoldoende bewijs tegen wethouder Frans van Zeeland van Laarbeek voor ronselen stemmen

29 juli 2014 om 19:17
nl
Er is onvoldoende bewijs dat wethouder Frans van Zeeland van de gemeente Laarbeek stelselmatig stemmen zou hebben geronseld in zijn woonplaats Mariahout. Dat laat justitie dinsdag weten na onderzoek.
Geschreven door

De gemeente Laarbeek maakte in april bekend dat er uit twee meldingen bleek dat Van Zeeland zich schuldig zou hebben gemaakt aan het ronselen van stemmen. Dit betekende dat hij de Kieswet zou overtreden. De gemeente liet justitie dan ook onderzoek doen.
Van Zeeland hing mogelijk een celstraf van een maand of een geldboete boven het hoofd, maar justitie zegt dat er nu onvoldoende bewijs tegen hem is. De officier van justitie seponeert de zaak dan ook. De wethouder en de burgemeester van Laarbeek zijn hierover geïnformeerd.
Wethouder geraakt door beschuldigingenZowel de gemeente als de wethouder reageert opgelucht. "Het zorgvuldige onderzoek en de uitspraak van het OM geeft voor iedereen duidelijkheid en daar zijn we blij mee", zegt burgemeester Hans Ubachs.
Van Zeeland reageert eveneens opgelucht, maar zegt in een verklaring ook geraakt te zijn. "Overtuigd van mijn onschuld, verkeerde ik toch ruim drie maanden in onzekerheid. Met deze uitspraak kan ik me weer honderd procent inzetten voor de inwoners van Laarbeek en het besturen van deze mooie gemeente."
Hij werd ondanks de beschuldigingen in april opnieuw geïnstalleerd als wethouder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.