Video

Tourwinnaar Vincenzo Nibali wint profronde Stiphout

30 juli 2014 om 00:48
nl
De Italiaanse tourwinnaar Vincenzo Nibali heeft dinsdagavond ook de profronde Stiphout op zijn naam geschreven. De 'haai van Messina' bleef op de streep Koen de Kort en Steven Kruijswijk voor.
Geschreven door

Ook al reden de profs pas 's avonds, het wielerfeest kwam al vroeg op gang in Stiphout. De vijftigste editie van het criterium begon met de wedstrijden van de eliterenners bij de mannen en de vrouwen, gevolgd door een speciale jubileumrace.
Hierbij trok niemand minder dan Joop Zoetemelk zijn gele trui weer eens aan. "Ik heb de laatste maanden wel weer redelijk veel gefietst, maar deze trui zit toch wel een beetje strak tegenwoordig", vertelde Zoetemelk.
Familie achtergelatenMaar de meeste ogen waren uiteraard gericht op de man in het geel van 2014. Nibali, die op zijn vijftiende zijn familie op Sicilië verliet om in Toscane een betere wielrenner te worden, ziet zijn tourzege als een eindpunt van zijn wielerreis.
"Het heeft een enorme indruk achtergelaten om op die leeftijd al te verhuizen," vertelt Nibali, "maar uiteindelijk leidt het nu dus wel tot het beoogde resultaat."
Het wielerfeest kwam al vroeg op gang in Stiphout. De vijftigste editie van de profronde Stiphout had naast wedstrijden voor elite- en profrenners ook een speciale jubileumrace. Speciaal voor de gelegenheid stapte Joop Zoetemelk weer eens in zijn gele trui op de fiets.
Tweede criteriumDe profronde Stiphout was na Boxmeer het tweede Brabantse wielercriterium van dit seizoen. Woensdag wordt nog de Acht van Chaam gereden en maandag staat in Roosendaal de Draai van de Kaai op het programma.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.