Nog steeds geen openheid over inval coffeeshop Grass Company

30 juli 2014 om 12:59
nl
Justitie kan nog steeds geen volledige openheid geven over de inval bij coffeeshopketen Grass Company. Bij een inval begin deze maand waren 200 mensen betrokken en werd er onderzoek gedaan in totaal twintig huizen en bedrijven. Een maand na de inval kan justitie nog steeds niet zeggen wat er allemaal is gevonden in de panden.
Geschreven door

Justitie zit al langer achter de coffeeshopketen aan. Het bedrijf heeft vestigingen in Tilburg en Den Bosch. Justitie deed er in 2011 en 2013 al eens een inval en dus weer ook een maand geleden. Bij de laatste inval werd er in een van de vestigingen 7.5 kilo softdrugs aangetroffen, waar maar 500 gram was toegestaan.
Financieel onderzoekToch is dat niet waar het onderzoek nu nog over lijkt te gaan. Het bedrijf wordt ook verdacht van witwassen, valsheid in geschrifte, corruptie en belastingfraude. “Het is een financieel onderzoek”, laat Martine Pilaar van het Openbaar Ministerie desgevraagd weten.
Meer wil justitie er nog niet over zeggen. “Normaal proberen we altijd wel sneller meer te vertellen, maar in deze zaak kan dat nog niet.” Het heeft er mee te maken dat de verdediging nog niet alle stukken heeft. Die zijn hen onthouden, zoals dat heet, omdat het onderzoek nog in volle gang is.
Bepaalde constructie Justitie heeft nog niet alle stukken aan de verdediging gegeven. “Het zou dan meteen duidelijk zijn wat we dachten aan te treffen in de panden”, aldus Pilaar. “En dan zou het ook meteen duidelijk zijn hoe wij een bepaalde constructie denken te kunnen bewijzen.”
Het is niet zo dat er helemaal niets gebeurt in de zaak. Vorige week werd drugssmokkelaar Johan van L. (35) en zijn vrouw in Thailand opgepakt. Er werd beslag gelegd op bankrekeningen, huizen en auto's met een waarde van meer dan 2,3 miljoen euro.
NieuwsWanneer justitie wel met meer nieuws over de zaak gaat komen is nog niet duidelijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.