Rijkswaterstaat: 'Snel alle knuffels na rouwstoeten MH17 opgehaald, maar wees alert'

30 juli 2014 om 13:28 • Aangepast 24 april 2020 om 15:45
nl
Rijkswaterstaat haalt naar eigen zeggen zo snel mogelijk de laatste knuffels op die langs de A2 en A27 zijn achtergebleven. Omstanders gooiden die eerder naar de rouwstoeten met de slachtoffers van de vliegtuigramp met de MH17. Daarbij kwamen 195 Nederlanders om het leven, onder wie vijftig Brabanders.
Geschreven door

De dienst verzamelde vorige week al zoveel mogelijk spullen. Toch heeft Rijkswaterstaat volgens een woordvoerder woensdag nog vijf meldingen binnengekregen van achtergebleven knuffels en een vlag langs de weg.
"We willen ervoor zorgen dat er niets achterblijft langs de route. Voorwerpen die nu nog langs de weg liggen worden met evenveel zorg als alle andere spullen ingezameld. Daarna brengen we alles naar de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum", aldus Rijkswaterstaat tegenover persbureau ANP.
Inspecteurs zochten actiefDe dienst legde bij de kazerne afgelopen weekend al enkele tientallen knuffels neer die naar de rouwcolonnes waren gegooid. Dat gebeurde nadat weginspecteurs naar de speelgoeddiertjes hadden gezocht op de route, die van Vliegbasis Eindhoven naar de Hilversumse kazerne leidde.
Hoewel alle knuffels nu zouden zijn opgeruimd, vraagt Rijkswaterstaat weggebruikers alert te zijn op resterende voorwerpen. Als met name automobilisten iets zien liggen, kunnen ze dat melden.
Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.