Van seksfilmpjes, James Bond-guns tot kutcakejes: overzicht ophef op sociale media

30 juli 2014 om 14:49
nl
Bij de gemeente Den Bosch is een heuse rel ontketend nadat een medewerker kwetsende berichten over de omgekomen passagiers van rampvlucht MH17 op Facebook had geschreven. Een overzicht van eerdere controversiële tweets en Facebook-berichtjes van bekende mensen, ambtenaren en politici die voor grote opschudding zorgden.
Geschreven door

In een reactie op een Facebook-bericht over de fatale crash in Oost-Oekraïne zegt de Bossche medewerker dat 'mensen niet zo moeten janken'. Ook liet hij zich oneerbiedig uit over de Nederlandse passagiers die omkwamen bij de rampvlucht.
De gemeente Den Bosch heeft besloten om de medewerker per direct te schorsen naar aanleiding van zijn kwetsende teksten. Er is dinsdag aangifte gedaan van smaad en laster bij de politie. Het onderzoek naar de man loopt nog.
Blote borstenWethouder Cees Lok (VVD) van de gemeente Roosendaal verwijderde deze week nog een seksfilmpje waarop een kapster met blote borsten de kijker met speelse ogen aankijkt. De wethouder plaatste het filmpje op zijn Facebook-pagina en schreef de tekst 'Zou ze ook zo goed knippen?'. Dit schoot in het verkeerde keelgat bij lokale partij Nieuwe Democraten, die de reactie als ‘puberaal’ en ‘seksistisch’ omschreef.
Ons Oranje blundert met tweetHet Twitteraccount van Ons Oranje blunderde vlak voor de bekendmaking van de WK-selectie voor het WK voetbal met een tweet. Het account meldde dat PSV'er Karim Rekik niet bij selectie zat, terwijl de definitieve groep nog niet eens door bondscoach Louis van Gaal bekend was gemaakt. Ons Oranje bood via Twitter excuses aan.
Omstreden 'kutcakejes'-tweet van artsEen medewerker van het Jeroen Bosch ziekenhuis twitterde eerder dit jaar een foto van een schaal met smakelijke en bijzonder creatieve cakejes. De cakejes waren echter geïnspireerd op het vrouwelijke geslachtsorgaan. Het Maatschap Gynaecologie bood een dag later excuses aan voor de tweet van Herman Oosterbaan.
Agenten twitteren over 'hennepkwekerij'Wijkagenten in Loon op Zand en Valkenswaard gingen begin dit jaar in de fout met een tweet over een woningbrand. Zij schreven dat de brand ontstond door een hennepkwekerij in het huis. De brand, die nota bene negen maanden daarvoor woedde, bleek helemaal niet te zijn ontstaan door een hennepkwekerij.
Wijkagent showt 'James Bond-gun'Wijkagent Raymond Vermeer uit Eindhoven showde op Twitter het nieuwe dienstwapen van de politie: de Walther P99Q. Dat schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat. "Hij is veel moderner en James Bond gebruikt hem ook", liet de Eindhovenaar met trots aan zijn volgers weten. Veel mensen spraken van onverantwoord gedrag van de wijkagent.
Van Hooijdonk slaat (golfballetje) terugVoetbalanalist Pierre van Hooijdonk reageerde op een ludieke manier op de uitspraken van Robin van Persie. Volgens de huidige spits van Oranje moest Van Hooijdonk uit Steenbergen 'maar lekker gaan golfen'. Kort daarna zette Van Hooijdonk een foto op Twitter waarop hij aan het golfen was voorzien van de tekst: 'Jij je zin..'.
Politie twittert songtekst Rihanna De politiemedewerker die het Twitteraccount van de Nationale Politie bijhield, verstuurde via het officiële account van de politie een tweet waarin gevraagd werd om tips over de schietpartij op de N397 tussen Eersel en Bergeijk. Daarbij verwees hij per ongeluk naar de pikante songtekst van het nummer S&M van Rihanna.
Homo-uitsprakenDe PvdA in Breda zette raadslid Jamal Nouhi uit de fractie nadat hij een geruchtmakende vergelijking had gemaakt tussen homo’s en pedofielen op de website Bladna.nl. Het raadslid schreef daar dat Human Rights Watch, de internationale belangenorganisatie voor mensenrechten, zich niet meer moet bemoeien met homorechten in Marokko. Volgens Nouhi zou dat hetzelfde zijn als opkomen voor rechten van pedofielen in Nederland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.