Roosendaalse wethouder Cees Lok haalt filmpje van topless kapster van Facebook na felle kritiek

30 juli 2014 om 14:11
nl
Wethouder Cees Lok van de gemeente Roosendaal heeft een pikant filmpje van een topless kapster van zijn Facebookpagina gehaald. Dat deed hij na felle kritiek van Ton Schijvenaars, de fractievoorzitter van de Nieuwe Democraten. Schijvenaars betitelde het bericht onder meer als ‘seksistisch en walgelijk’.
Geschreven door

Lok maakt op zijn Facebookpagina regelmatig een luchtig grapje, maar hij ging volgens Schijvenaars met het plaatsen van dit filmpje veel te ver. Lok plaatste bij de topless kapster de tekst ‘Zou ze ook zo goed knippen?’.
'Walgelijk''Vandaag werden wij gewezen op een seksistische uiting van wethouder Lok die wij ronduit walgelijk vinden. Het is onbeschaafd, onbeschoft, onwaardig en onbehoorlijk om als wethouder zo in de openbaarheid te reageren', schrijft Schijvenaars in een brief.
'Als wethouder diskwalificeer je jezelf, het college waartoe je behoort, de gemeenteraad door wie je gemandateerd bent en daarmee berokken je directe schade aan het wel en wee van de gemeente Roosendaal. Een onvergeeflijk puberaal gedrag van een wethouder. Schande!'
B en W nemen afstand van berichtBurgemeester Jacques Niederer liet in een reactie weten dat het college van B en W afstand neemt van het bericht van Lok. Op zijn beurt biedt de wethouder zijn excuses aan. Lok zei verder dat zo’n uitglijder niet meer zal gebeuren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.