Ontroerende reactie van hotel na annuleren reservering MH17-slachtoffer uit Oosterhout

30 juli 2014 om 15:51
nl
Een Balinees hotel heeft op ontroerende wijze gereageerd nadat een vriendin van de familie Van Veldhuizen-Marckelbach hun reservering had geannuleerd. De Oosterhoutse Christiene Markelbach-De Sadeleer (64) was met vlucht MH17 op weg naar Bali met het gezin van haar dochter, maar kwam daar nooit aan.
Geschreven door

Ilse Liebrand-Van Os stuurde een paar dagen na de ramp een mailtje naar het hotel op Bali om uit te leggen waarom ze de reservering annuleerde. Het hotel stuurde onderstaande tekst terug. De originele Engelse tekst is te vinden op de Facebookpagina Familie van Veldhuizen-Marckelbach In Memoriam.
Beste Ilse,
Ik wilde je laten weten dat we vandaag een mooie ceremonie hebben gehouden bij de River Moon Villa voor de familie Van Veldhuizen-Marckelbach. De Balinezen geloven dat de geest van een persoon de bestemming eerder bereikt dan het lichaam en dat het belangrijk is dat de geesten van Simone, Antoine, Christiene, Quint en Pijke worden geëerd en daarna vrijgelaten zodat ze rust kunnen vinden in het hiernamaals.
De geesten in het huis is uitgelegd dat de familie niet zal komen. De boze geesten die dit 'hebben veroorzaakt' hebben ook een offer gekregen. Een vrouwelijke priester heeft de ceremonie geleid, het personeel heeft de offers voorbereid, het huis schoongemaakt en bloemen op de bedden gelegd. Het personeel heeft een klein bord opgehangen bij de ingang van de villa om de familie die hier niet meer is liefdevol te gedenken.
We hebben gebeden, samen gemediteerd en zijn gezegend met heilig water. De energie was heel intens en heel krachtig. We sturen jou en iedereen die geliefden heeft verloren bij deze gruwelijke ramp liefde en ons diepste medeleven uit Bali.
Kate

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.