Video

Motorcrosser Jeffrey Herlings houdt hoop op wereldtitel: 'Maar mijn leven is belangrijker'

30 juli 2014 om 14:36
nl
Jeffrey Herlings heeft de wereldtitel in de MX2-klasse nog niet opgegeven. De motorcrosser uit Elsendorp denkt op tijd fit te zijn voor de laatste Grand Prix (GP) van het seizoen in Mexico. Herlings brak ruim een week geleden zijn bovenbeen in een wedstrijd voor het goede doel en is momenteel aan het revalideren. De GP in Mexico is halverwege september.
Geschreven door

Herlings stevende af op prolongatie van zijn wereldtitel in de MX2-klasse. Het leek een formaliteit, de Elsendorper was heer en meester tijdens wedstrijden. Tot het mis ging in een wedstrijd die hij reed voor het goede doel. "Ik was heel dichtbij de titel en dacht dat die me niet meer kon ontgaan. Toch wel...", aldus de motorcrosser.
'Ik doe mijn best'Herlings hield een gebroken bovenbeen over aan zijn geste voor het goede doel. Hij zette er zijn wereldtitel mee op het spel. Maar hij heeft nog goede kans. Hij zet nu alles op alles om de laatste GP, medio september in Mexico, te halen.
"Ik probeer van alle kanten mijn best te doen", zegt Herlings over zijn revalidatie. "Op dit moment is het zoveel mogelijk fysiotherapie en hopen dat het bot zo snel mogelijk aan elkaar groeit."
Herlings zet zijn gezondheid niet op het spelHerlings wil in september heel graag zijn wereldtitel in de MX2-klasse prolongeren, maar neemt geen risico's. "Ik wil daar niet heengaan als het bot niet is genezen", zegt de motorcrosser.
"Je wilt niet je leven of in ieder geval je been op het spel zetten voor motorcross. Een wereldtitel is voor mij van belang, maar mijn leven is nog altijd belangrijker. Als het medisch oké is, sta ik er sowieso."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.