Tilburg krijgt toch een Van der Valk Hotel

30 juli 2014 om 16:06
nl
Het hotelconcern Van der Valk mag een hotel bouwen aan de Kempenbaan in Tilburg. Dat blijkt uit een uitspraak van de raad van State. Een groep horecaondernemers, waaronder Motel van der Valk in Gilze-Rijen, probeerde de bouw tegen te houden.
Geschreven door

De groep ondernemers stelt dat als het hotel er komt, er overaanbod ontstaat en er waarschijnlijk kamers leeg komen te staan. De gemeente Tilburg heeft bij de Raad van State met een onderzoek laten zien dat de vraag naar hotelkamers de komende jaren in Midden-Brabant gaat stijgen. Daarom mag het hotel er nu toch komen.
Voormalige vuilstortHet hotel bestaat straks uit 145 kamers, vijftien vergader- en congresruimten, een restaurant, een bijzondere skybar en een zwembad met wellness-faciliteiten. Het wordt gebouwd op de voormalige vuilstort aan de Kempenbaan. Daar worden ook zorgwoningen gebouwd en komt een uitbreiding van het St. Elisabeth Ziekenhuis.
Hoe het kan dat het ene Motel van der Valk de bouw van een ander Van der Valk Hotel probeert tegen te houden, is niet duidelijk. De Van der Valks zijn niet bereikbaar voor commentaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.