Lingo stopt na 25 jaar als dagelijkse spelshow

30 juli 2014 om 19:37 • Aangepast 21 november 2020 om 23:12
nl
Lingo is vanaf eind september na 25 jaar niet meer op televisie. De show verdwijnt van Nederland 2 vanwege tegenvallende kijkcijfers. De spelshow, die al sinds 2005 wordt gepresenteerd door Lucille Werner uit Eindhoven, gaat mogelijk door als zomereditie.
Profielfoto van
Geschreven door

Begin dit jaar verplaatste de dagelijkse uitzending van het populaire woordspel van Nederland 1 naar Nederland 2 omdat De Wereld Draait Door naar het eerste net verhuisde. "Na deze verschuiving heeft de vaste kijker het programma helaas niet goed weten te vinden'', laat de omroep AVROTROS woensdag weten.
Toch houdt de omroep een slag om de arm. "Wat ons betreft zou het een optie zijn om het programma terug te plaatsen naar Nederland 1, bijvoorbeeld om halfacht”, zegt Remco van Leen, mediadirecteur bij omroep AVROTROS.
Mogelijke zomereditie met Lucille WernerMocht dat besluit niet vallen, dan is Lingo niet langer op de buis te vinden. “We zijn met de NPO in ieder geval aan het kijken naar de mogelijkheden om een zomereditie van Lingo te maken in 2015, uiteraard met presentatrice Lucille die het programma al ruim negen jaar lang met verve en vol enthousiasme presenteert”, vervolgt hij.
Voor Lucille Werner is het nieuws vooral wennen. De Eindhovense presentatrice ziet een eventuele zomereditie van Lingo vooral als een nieuwe kans. "Het brengt Lingo nog dichterbij het publiek. Dat zie ik als een mooie uitdaging en goede verfrissing voor het populaire woordspel”, aldus het vaste gezicht van Lingo.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.