Video

Musical Camp is niet alleen leuk, maar ook hard werken: 'Je staat als een zak aardappels'

30 juli 2014 om 19:40
nl
Het zomerkamp in Loon op Zand om de kneepjes van het musicalvak te leren is hard werken. Musicalster Tony Neef windt er tijdens zijn lessen geen doekjes om. "Zo sta je er als een zak aardappels bij." Wekenlang leren de jonge talenten zingen, dansen en acteren.
Geschreven door

En daar je sta je dan. Een jong meisje zingt een lied, terwijl Tony Neef kritisch luistert. Hij onderbreekt het zelfs. "Stop maar. We weten dat je de tekst kent. Maar nu wil ik zien wat je met die tekst bedoelt. Even beter je best doen hè?"
Toch vindt Tony niet dat hij te streng is tegen de veelal jonge kinderen. "Het mag echt niet de Voice zijn hoor. Ik wil ze leren dat ze een verhaal vertellen als ze staan te zingen. Dat de mensen blijven luisteren."
Strak rooster en veel disciplineHet zomerkamp is voor de echte liefhebbers. Dit is geen vakantievieren, maar hard werken. Op camping De Klokkenweide hebben de deelnemers van het Musical Camp een strak rooster, veel discipline en heel veel lessen.
Niet alleen jonge kinderen hebben zich aangemeld. Ook dertigers die nog een kans willen maken in het musicalvak staan in de zon hun teksten te repeteren. Het grote voorbeeld is musicalster Tony Neef die woensdag lesgaf. "Ik ben pas op mijn dertigste begonnen. Bij mij heeft het heel lang geduurd."
Belangstelling enorm gegroeidHet zomerkamp voor musicalliefhebbers is de afgelopen vijf jaar flink gegroeid. Organisator Marc Ramaekers noemt het 'niet normaal'.  Het begon met dertig deelnemers. Nu zijn het er 220.
"Dit is een week lang genieten van je passie, samen met anderen", vertelt Ramaekers. Het Musical Camp duurt tot en met 7 augustus.






App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.