Video

Nieuw jasje voor Cinecitta Tilburg: honderd jaar oude bioscoop wordt na vijf jaar heropend

31 juli 2014 om 02:53
nl
Bijna vijf jaar stond de filmprojector stil bij bioscoop Cinecitta in Tilburg. Maar donderdagavond gaat het filmhuis na een ingrijpende verbouwing weer open.
Geschreven door

Nettie Verhagen en Paul Vermee kochten de oude bioscoop uit 1876 in 2009. Het was de planning om de bioscoop in 2013 weer te openen, maar de verbouwing liep keer op keer vertraging op.
Problemen met plafondZo kwam in 2012 het complete plafond in de grote zaal naar beneden. "Dat gebeurde op een dinsdagochtend om negen uur. Die dag daarvoor had ik om halftien nog een rondleiding met dertig mensen. Dat had dus ook heel verkeerd af kunnen lopen."
Het pand uit 1876 is al sinds 1916 een bioscoop. Bezoekers die Cinecitta nog kennen van voor 2009 zullen wel even hun weg moeten vinden, want het pand is helemaal op de schop gegaan.
Meerdere zalenEr is een bioscoopzaal gesloopt en op een andere plek zijn er zalen bijgekomen. Cinecitta heeft nu een grote zaal met 192 stoelen en twee kleinere zalen met 49 en 37 stoelen. Ook is er een multifunctionele zaal waarin bijvoorbeeld debatten gehouden kunnen worden of waar kunstexposities een plaats kunnen krijgen.
Het filmaanbod blijft ongeveer hetzelfde. De oude eigenaar blijft programmeur in het vernieuwde Cinecitta. 'Boyhood' is donderdagvond de openingsfilm.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.