Familie WSW-medewerker Den Bosch schrijft excuusbrief na belediging MH17, voorwaardelijk ontslag

31 juli 2014 om 10:20
nl
De ouders van de WSW-medewerker uit Den Bosch die zich op Facebook beledigend uitliet over de slachtoffers van de MH17-ramp, hebben een excuusbrief geschreven. Ze zeggen dat hun zoon psychisch niet helemaal in orde is en dat hij spijt heeft van zijn uitspraken. Dat meldt het Brabants Dagblad. De medewerker heeft een voorwaardelijk ontslag gekregen.
Geschreven door

De ouders benadrukken dat de uitspraken niet de gevoelens van de familie of de Turkse gemeenschap weergeven. Ook zeggen ze niet te begrijpen waarom hun zoon de uitspraken deed.
"Het enige dat we kunnen aanvoeren is het aantoonbare beperkte psychische vermogen en de daarbij behorende problemen. Mehmet heeft klachten van psychische aard."
Voorwaardelijk ontslagMehmet schreef met een valse achternaam op Facebook dat hij blij was met de vele Nederlandse slachtoffers bij de vliegramp. Hij durft inmiddels de straat niet meer op. Weener XL heeft donderdag de medewerker een voorwaardelijk ontslag gegeven.
Dat betekent dat bij een volgende overtreding wordt overgegaan tot definitief ontslag. Hij is nu nog niet definitief ontslagen, omdat hij een verstandelijke beperking heeft en in het openbaar zijn spijt heeft betuigd. De man moet daarnaast een 'forse' schadevergoeding betalen, meldt de gemeente.
AangifteDe aangifte blijft staan. De 30-jarige man is donderdag door de politie verhoord. Er is een dossier opgemaakt dat wordt doorgestuurd naar justitie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.