Meisje (16) dat 112 kilometer p/u reed met 25 km auto, moet 1400 euro betalen: ‘Niet de eerste keer'

31 juli 2014 om 16:23 • Aangepast 21 november 2020 om 23:12
nl
Het 16-jarige meisje dat woensdagavond in Lithoijen een grove snelheidsovertreding maakte met haar 25 kilometer auto, is al eerder in de fout gegaan. Ze moet nu een fikse boete van meer dan 1400 euro betalen. Justitie gaat zich over de zaak buigen. Dat meldt de politie donderdag.
Profielfoto van
Geschreven door

Het meisje scheurde met haar auto over de J.F. Kennedylaan. Ze haalde een snelheid van 112 kilometer per uur, waarmee ze 83 kilometer te hard reed. "We hebben een goed gesprek met haar en haar ouders gehad", vertelt een woordvoerder.

Wachten op privacy instellingen...

'Opnieuw in de fout'De politie ging er eerst van uit dat de auto van het meisje was opgevoerd, maar dat bleek na controle niet zo te zijn. Daarom wordt de wagen niet in beslag genomen. Het OM gaat kijken of zij maatregelen gaat nemen tegen de bestuurster.
"Het is niet de eerste keer dat het meisje in de fout is gegaan. Er kan dus nog zomaar een vervolg op deze zaak komen", meldt de politie. Een MMBS, een motorrijtuig met beperkte snelheid, mag maar 25 kilometer per uur en heeft geen kenteken nodig. In dit geval ging het om een auto uit een andere categorie die technisch in staat is veel harder te rijden dan andere 25-km auto's.
Geen jongen maar meisjeWoensdagavond meldde Omroep Brabant dat het om een jongen ging, maar na navraag bij de politie blijkt dat het om een meisje gaat. De verwarring kwam doordat het verkeershandhavingsteam van de politie Oost-Brabant in een tweet over een 'bestuurder' sprak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.