Drugspand in de buurt van kinderdagverblijf Nieuwkuijk gesloten door gemeente

31 juli 2014 om 15:13 • Aangepast 24 april 2020 om 15:48
nl
Een bedrijfspand aan de Vimmerik in Nieuwkuijk moet voor een halfjaar dicht. Dat heeft burgemeester Jan Hamming van Heusden besloten. Het pand ligt in de buurt van kinderdagverblijf Villa Kakelbont en een woonwijk.
Geschreven door

Bij een inval in maart werden een groot drugslaboratorium gevonden. Er werd grondstof voor amfetamine gemaakt. De politie vond er bijvoorbeeld zoutzuur, formamide, apaan en BMK.
Gevaarlijke situatieDe productiefaciliteiten zorgden volgens de gemeente voor 'een zeer brandgevaarlijke situatie' in en om het pand.
De gemeente sluit alleen de winkel op de begane grond en de gehele eerste verdieping van het pand. De loods aan de achterzijde hoeft niet gesloten te worden, die wordt gebruikt door iemand anders. Met de sluiting wil de gemeente voorkomen dat er nog eens drugs wordt gemaakt in het pand.
Opiumwet niet voldoendeNormaal gesproken kan een burgemeester beroep doen op de Opiumwet om een drugspand te sluiten. Dan moeten er wel drugs zijn gevonden. Dat was dit keer niet het geval. Er lagen alleen grondstoffen.
Burgemeester Hamming moest dan ook een beroep op de Gemeente- en Woningwet doen om het pand te kunnen sluiten. Hamming wil de wet aanpassen om een pand te kunnen sluiten als er alleen grondstoffen voor drugs worden aangetroffen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.