Twee mannen krijgen hete as uit verbrandingsoven over zich heen bij ATM in Moerdijk

31 juli 2014 om 18:14
nl
Twee mannen zijn donderdagmiddag bij de Afvalstoffen Terminal Moerdijk (ATM) gewond geraakt toen ze hete as uit een verbrandingsoven over zich heen kregen. De twee liepen brandwonden op en zijn eerst gekoeld en daarna met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Volgens het bedrijf verkeren zij niet in levensgevaar.
Geschreven door

In de eerste melding over het incident stond dat er een ontploffing bij ATM zou zijn geweest, maar dit bleek niet het geval.
VerstoppingHet ongeval gebeurde rond vier uur in een zogeheten Thermische Reinigingsinstallatie. Op dat moment werd een verstopping in een filter verwijderd. Een medewerker kwam hierbij in contact met de hete stof. Een tweede medewerker schoot hem te hulp, maar kwam ook in contact met de stof. Het gaat niet om een chemische stof.
BrandwondencentrumDe medewerkers zijn overgebracht naar het brandwondencentrum in Rotterdam. De Arbeidsinspectie is geïnformeerd en gaat volgens een woordvoerder van ATM waarschijnlijk onderzoek doen.  ATM zit aan de Vlasweg op industrieterrein Moerdijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.