Onderzoek naar agenten die bij schietpartijen Boekel, Tilburg en Eindhoven schoten losten

31 juli 2014 om 18:32
nl
De Rijksrecherche gaat onderzoek doen naar schietpartijen in Boekel, Tilburg en Eindhoven waarbij agenten met hun vuurwapens schoten. Bij de schietpartij in Boekel kwam in maart Martijn Smits (45) om het leven door een kogel uit zijn eigen wapen.
Geschreven door

Om welke schietpartijen in Tilburg en Eindhoven het gaat, wilde justitie niet zeggen. Het gaat in ieder geval om schietpartijen die in de eerste helft van dit jaar hebben plaatsgevonden. In totaal onderzoekt Rijksrecherche negentien schietpartijen waarbij zeventien gewonden en twee doden vielen.
Alle schietpartijen waarbij agenten hun wapen hebben gebruikt en waarbij gewonden zijn gevallen, worden meegenomen in het onderzoek. Als de rijksrecherche klaar is met het onderzoek, worden de resultaten naar justitie gestuurd.[YouTube:body:http://youtu.be/8WqV4yBj_2Y]
'Van groot belang voor nabestaanden'Vervolgens beslist justitie of de agenten rechtmatig hun wapens hebben gebruikt. Volgens justitie moeten dergelijke onderzoeken zorgvuldig worden uitgevoerd.
"Dit is zowel van groot belang voor slachtoffers en nabestaanden, als voor de betrokken politiefunctionarissen", aldus het OM.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.