PSV wint magertjes in eerste Europa-Leagueduel met Sankt Pölten, debutant Luuk de Jong scoort

31 juli 2014 om 23:58
nl
PSV was donderdagavond duidelijk de sterkere in het Europa-League met het Oostenrijkse SKN Sankt Pölten, al bleek dit niet uit de cijfers. PSV won, maar wist slechts één keer te scoren. Het doelpunt kwam van debutant Luuk de Jong.
Geschreven door

Luciano Narsingh trok aan de rechterkant een sprintje en wist een voorzet over de Oostenrijkse doelman te lepelen. Daar stond Luuk de Jong te wachten die zijn tegenstander in een direct duel versloeg en de bal in een verder leeg doel wist te koppen.
De Jong had ruim vijftien maanden niet gescoord in een officiële wedstrijd. De nieuwbakken PSV-aanvaller was na de wedstrijd erg te spreken over ploeggenoot Luciano Narsingh. Zijn voorzet zorgde ervoor dat De Jong kon inkoppen. "Een goeie actie van Narsingh, die 'm perfect voorgaf. Ik moest alleen m'n tegenstander van het lijf houden. Voor de rest hoefde ik niet veel te doen om 'm in te koppen", aldus De Jong.  
'Geen schwalbe, maar een strafschop'Een andere opvallende rol was er voor PSV-invaller Florian Jozefzoon. Ook al was deze niet echt positief. Jozefzoon kreeg binnen vier minuten twee keer geel wegens het maken van een fopduik. Vooral zijn tweede gele kaart in de extra tijd leek onterecht. "Hij raakte m'n knie, dus het was geen schwalbe. Zeker weten", aldus de ongeluksvogel.
De WK-gangers Memphis Depay, Georginio Wijnaldum en de Columbiaan Santiago Arias ontbraken nog bij PSV, dat in de oefenperiode toevallig ook tegen SKN Sankt Pölten speelde. De Eindhovense ploeg won toen met 1-0 dankzij een treffer van Hiljemark.  
Niet bang voor de return.Volgende week donderdag is de return tegen Sankt Pölten in Oostenrijk. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de play-offs, met als inzet deelname aan de groepsfase van de Europa League. Jeffrey Bruma: "Natuurlijk zouden we geruster naar Oostenrijk gaan als we hier ruimer gewonnen hadden. Maar we gaan daar het klusje klaren en dan door naar de volgende ronde."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.