Nederland krijgt DNA-materiaal en bezittingen MH17-slachtoffers - Omroep Brabant

Nederland krijgt DNA-materiaal en bezittingen MH17-slachtoffers

31 juli 2014 om 20:42
nl
Nederlandse onderzoekers die momenteel in Oekraïne zijn om te zoeken naar sporen op de rampplek van MH17, hebben donderdag DNA-monsters van 25 slachtoffers in het bezit gekregen. Dat meldde het hoofd van de zogeheten repatriëringsmissie, Pieter-Jaap Aalbersberg.
Geschreven door

Behalve het DNA kregen de onderzoekers ook de persoonlijke bezittingen van 27 slachtoffers. De spullen en het DNA-materiaal lagen in het mortuarium in Donetsk en zijn volgens Aalbersberg overgedragen aan Nederlandse en Australische experts.
"We plannen om het DNA-materiaal en de spullen vrijdag van Donetsk naar Charkov te brengen. Daar doen we de eerste forensische check. Daarna zullen we deze belangrijke zaken zo snel mogelijk verschepen naar Nederland", aldus het hoofd tegen persbureau ANP.
Elke dag naar rampplekDe komende dagen zal het repatriëringsteam elke dag proberen de rampplek te bereiken om te zoeken. Dit gebeurt de eerste dagen nog beperkt, onder andere omdat de logistiek nu pas kan worden afgestemd op de huidige locatie.
De aanslag op de MH17 maakte in één klap een gewelddadig eind aan het leven van 196 Nederlanders, onder wie vijftig Brabanders. Overal in Brabant vinden herdenkingsbijeenkomsten plaats voor de slachtoffers. Ook puilen de condoleanceregisters uit.
Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.