Video

Gamefestival CampZone in Oirschot begonnen: ‘Dit festival is mijn vakantie'

1 augustus 2014 om 01:48
nl
Elf dagen kunnen er naar hartenlust computerspelletjes worden gespeeld op CampZone in Oirschot. Donderdagnacht om twaalf uur opende het festival, dat volgens de organisatie 'zeker niet alleen voor computernerds is'. De komende week worden er zo’n 1500 bezoekers verwacht.
Geschreven door

"Dat hardnekkige beeld van computernerds die dag en nacht gamen klopt niet”, zegt Dennis Blok van de organisatie. Volgens hem komen de meesten juist voor de gezelligheid. Ook zijn er muziekoptredens en buitenactiviteiten. Zo heeft een bank die het festival sponsort een zwembadje geleverd.
Vier uurtjes slaapToch is ook de hardnekkige gamer al bij de start te vinden. Eén man zegt maar vier uur te slapen. De rest van de tijd zit hij achter zijn computer spelletjes te spelen.
Het zijn niet alleen jonge mannen die naar CampZone komen. In een caravan zit een wat oudere dame voor wie het festival zelfs haar vakantie is. "Ik heb natuurlijk wel iets met computers en speel graag een spelletje", verklaart ze.
Razend snel internet"Op de meeste campings mag je blij zijn als je wifi hebt en hier heb je razendsnel internet, dus wat wil je nog meer?" Maar de dame gaat wel naar buiten als de zon even lekker schijnt. "Dan kan die hele computer mij gestolen worden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.