Stichting prinses Laurentien: 'Spijtig dat Lingo verdwijnt'

1 augustus 2014 om 01:27
nl
Stichting Lezen& Schrijven, een initiatief van prinses Laurentien, noemt het 'spijtig' dat Lingo na 25 jaar van de buis verdwijnt. Het programma stimuleert namelijk taalvaardigheid op een leuke manier, maakte de stichting donderdag bekend.
Geschreven door

Lucille Werner uit Eindhoven presenteert sinds 2005 de spelshow. De show helpt laaggeletterden volgens de stichting de taalvaardigheid beter te ontwikkelen. "Iedereen kan namelijk op zijn eigen niveau meedoen", zegt de stichting, waarvan prinses Laurentien sinds dit jaar de erevoorzitter is.
Lingo is niet meerWoensdag werd duidelijk dat het woordspel vanaf eind volgende maand niet meer op televisie is. Het programma trekt te weinig kijkers om het nog te behouden. Volgens omroep AVROTROS is de verhuizing van Nederland 1 naar Nederland 2 de aanleiding.
De omroep kijkt nog samen met de NPO of er mogelijkheden zijn om een zomereditie van Lingo te maken. Dat moet volgend jaar gebeuren. Naar alle waarschijnlijkheid zal Lucille Werner die editie ook dan presenteren.
Nog wel KinderlingoHet populaire televisiespel Lingo mag dan misschien verdwijnen, maar er komt nog wel één keer een editie van Kinderlingo. De opnames daarvan starten eind augustus.
*** Lees ook: Lingo stopt, 25 jaar populair woordspelletje in 25 tweets: 'De ballen!'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.