Sport vrijdag: Zeldenrust verlaat RKC, Van Iersel uitgeschakeld en zilver voor Inge Jansen

1 augustus 2014 om 11:56
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws en uitslagen over sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder meer aandacht voor aanvaller Furhgill Zeldenrust, beachvolleybalster Marleen van Iersel en schoonspringster Inge Jansen en FC Oss.
Geschreven door


Zeldenrust verlaat RKCFurhgill Zeldenrust heeft RKC Waalwijk ingeruild voor Dynamo Dresden. De aanvaller had in Waalwijk nog een contract voor een seizoen, maar dit is door de Duitsers afgekocht. Zeldenrust heeft voor twee jaar getekend bij de club uit de derde Bundesliga.
Beachvolleybalster Van Iersel uitgeschakeldBeachvolleybalsters Madelein Meppelink en Marleen van Iersel uit Goirle zijn vrijdag op de Grand Slam in Klagenfurt in de kwartfinale uitgeschakeld. Het duo verloor van het Braziliaanse koppel Antonelli/Juliana. Het werd 21-14, 19-21 en 11-15.
Voets zet nieuwe stap naar NK-titelSanne Voets heeft ook de tweede wedstrijd in de strijd om de nationale dressuurtitel gewonnen. De mindervalide Berghemse amazone verdiende met haar toppaard Vedet een score van 72,20 procent. Voets gaat aan de leiding in haar klasse, met vier procent voorsprong op de concurrentie. Woensdag schreef ze ook al de eerste wedstrijd op haar naam.
Tweetal naar FC OssDe selectie van FC Oss wordt aangevuld met Nick Hengelman. De doelman komt transfervrij over van Achilles'29 uit Groesbeek. Hengelman gaat met Ossenaar Luuk Koopmans de strijd onder de lat aan. Ook de 19-jarige Haris Memic speelt komend seizoen in Oss. Hij wordt gezien als een speler voor de toekomst.
Wereldrecordhouder bij Tilburg Ten MilesLeonard Komon, wereldrecordhouder op de 10 en 15 kilometer op de weg, loopt volgende maand de Tilburg Ten Miles. Naast de Keniaan is ook Tsegay Tuemay uit Eritrea vastgelegd. Tuemay is titelhouder in Tilburg.
Nieuwe tegenstander FC OssFC Oss heeft een nieuwe tegenstander gevonden voor een oefenwedstrijd. De Ossenaren zouden tegen Al Ittihad uit Saoedi-Arabië spelen, maar de Arabieren zeiden af. KV Turnhout uit België is als vervanger geregeld.
Zilver Freitag en Jansen in BolzanoDe Nederlandse schoonspringsters Inge Jansen van PSV Schoonspringen en Uschi Freitag hebben vrijdag bij de Grand Prix in Bolzano zilver gepakt op de 3 meterplank synchroon. Het duo kwam in de finale tot een score van 287,4 punten. Freitag, voorheen uitkomend voor Duitsland, en Jansen kwamen daarmee ruim 10 punten tekort voor de zege. Die ging naar de Italiaanse vrouwen Tania Cagnotto en Francesca Dallapè. Zij kwamen voor eigen publiek tot een score van 297,7.          
Smolders zegeviert in ValkenswaardSpringruiter Harrie Smolders uit Lage Mierde heeft vrijdag een prima generale repetitie afgewerkt voor de Grote Prijs van Valkenswaard, onderdeel van de Global Champions Tour. Smolders won met zijn merrie Regina Z de barrage van de warming-up door foutloos over alle hindernissen te springen en een tijd van 38,19 neer te zetten. Smolders verdiende met zijn zege een kleine 20.000 euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.