Video

Winkelend publiek geschrokken na vondst dode man in Oosterhout: 'Maatschappij is verziekt'

1 augustus 2014 om 15:38
nl
Winkeliers en winkelende mensen zijn geschrokken door de vondst van een dode man in een appartement in Oosterhout. Het lichaam werd donderdag in een woning aan de Arendstraat gevonden. Het was in verregaande staat van ontbinding.
Geschreven door

Het lichaam zou al enige tijd in het appartement gelegen hebben. Hoelang precies is nog niet duidelijk. Het gaat volgens de politie om een Nederlandse man. Winkeliers lieten eerder aan Omroep Brabant weten dat het om een Pool zou gaan, maar volgens de politie klopt dat niet.
'Vreselijk'De mensen in de winkelstraat snappen niet dat de man niet eerder gevonden is. ''Hoe is het mogelijk dat iemand zo lang dood in zijn huis ligt'', zegt een winkelende vrouw.
''Dit hoort eigenlijk niet in een stad. Daar zou je als buren contact moeten hebben met elkaar'', vertelt een voorbijkomende man. ''Dit is vreselijk. Dat iemand daar zo een paar dagen kan liggen midden in een winkelcentrum'', reageert een andere man.
'Geen idee wie daar woonde'Een man die een wandeling door het centrum maakt, heeft er wel een verklaring voor. "De maatschappij is helemaal aan het verzieken. Net na de oorlog deed iedereen wat voor elkaar. Tegenwoordig woon je in een straat waar je de mensen niet meer kent.''
De winkeliers hebben geen idee hoelang de man al dood boven hen in het appartement lag. ''De afgelopen zeven jaar is het een komen en gaan van mensen die hierboven komen wonen. We hebben geen idee wie daar woonde.''[YouTube:body:http://youtu.be/vfXbtLzRhsI]
Hoge temperaturenDe politie kon nog niet vertellen hoelang het lichaam al in het huis lag. De man is een natuurlijke dood gestorven. Volgens een woordvoerder kan het lichaam snel ontbinden door de hoge temperaturen van de afgelopen tijd. De brandweer kwam aan het begin van de avond met een hoogwerker naar de Arendstraat.
Het lichaam is uiteindelijk met die hoogwerker uit het appartement gehaald. De technische recherche doet onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.