Video

Wielrenner Lars Boom ruilt Belkin niet in voor Sky, maar voor Astana: 'Stap op juiste moment'

1 augustus 2014 om 17:19 • Aangepast 21 november 2020 om 23:11
nl
Lars Boom vervolgt zijn carrière bij wielerploeg Astana. De inwoner van Vlijmen heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij de ploeg van Tour-winnaar Vincenzo Nibali.
Profielfoto van
Geschreven door

Dit meldt Astana vrijdag. "Boom is een klassiekerrenner, maar ook een sterke teamgenoot voor de grote ronden", zo staat in een verklaring.
GeruchtenHet was al enige tijd duidelijk dat de Brabander zou vertrekken bij de Belkin-ploeg. In de wandelgangen werd hij regelmatig gelinkt aan de Sky-formatie. Dit bleek dus slechts een hardnekkig gerucht.

Wachten op privacy instellingen...

De 28-jarige Boom won in de afgelopen Tour een etappe. In 2009 won hij een rit in de Vuelta. Boom zegevierde daarnaast in de eindklassementen van de Ster ZLM Toer (2013), de Eneco Tour (2012) en de Ronde van Groot-Britannië (2011).
'Moeilijke beslissing'"Het was een moeilijke beslissing, maar dit was het moment. Toen de toekomst van Belkin onzeker werd, ben ik door verscheidene teams gevraagd om te tekenen voor hun ploeg. Op dat moment realiseerde ik mij dat ik een volgende stap moest nemen", aldus Boom op zijn Facebook-pagina.
"Al vanaf begin af aan was Astana geïnteresseerd en sportief directeur Aleksandr Vinokoerov overtuigde mij ervan dat ik perfect zou passen in het beste team van de afgelopen Tour de France."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.