Kersverse Jong Oranje-assistent Van Hooijdonk om tafel met Van Persie

1 augustus 2014 om 14:13 • Aangepast 21 november 2020 om 23:11
nl
Pierre van Hooijdonk uit Steenbergen en Robin van Persie gaan binnenkort praten over hun conflict tijdens een uitzending van de NOS op het WK voetbal in Brazilië. Van Hooijdonk treedt namelijk in dienst van de KNVB als assistent van Jong Oranje, zo werd vrijdag bekend tijdens de presentatie van bondscoach Guus Hiddink in Zeist.
Profielfoto van
Geschreven door

"Als er een beetje oud zeer ligt, moet je daar niet omheen lopen, maar als grote kerels bij elkaar gaan zitten", zei Hiddink vrijdag tijdens zijn presentatie. "Dan moet je even de koppen tegen elkaar slaan en vervolgens het verleden achter je laten. Zulke sluimerende zaken pak ik het liefst meteen bij de kop."
ConflictRobin van Persie haalde na afloop van de gewonnen troostfinale tegen Brazilië hard uit naar de Brabander. "Hij zaait onrust zonder argumenten. Hij moet lekker gaan golfen", zo zei de spits in een uitzending van de NOS.
Van Persie en Van Hooijdonk speelden in het verleden samen bij Feyenoord en waren ook toen al niet de beste vrienden. De twee kregen mot over het nemen van een vrije trap. "Bij mij zit daar geen wrok meer over. Of dat voor Pierre hetzelfde is, weet ik niet", zei de spits na afloop van de wedstrijd.
"Ik denk alleen niet dat mensen op zijn mening zitten te wachten", vervolgt de aanvoerder van Oranje. "Wat hij zegt komt niet uit een goed hart. Nogmaals, hij kan beter gaan golfen en leuke dingen met zijn familie gaan doen."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.