Guus Hiddink krijgt steun van Brabanders Ruud van Nistelrooy en Steijn Spreij bij Oranje

1 augustus 2014 om 14:20 • Aangepast 21 november 2020 om 23:10
nl
Bondscoach Guus Hiddink krijgt bij het Nederlands elftal hulp van de Brabanders Ruud van Nistelrooy en Steijn Spreij. Van Nistelrooy wordt, zoals bekend, zijn assistent. Spreij gaat analyseren voor Oranje.
Profielfoto van
Geschreven door

Spreij, die in Den Bosch is geboren, had dezelfde rol tijdens het WK voetbal in Brazilië. Toen werkte hij onder Louis van Gaal. De Bosschenaar stopt overigens per direct met zijn werk als assistent bij de hockeyheren van Den Bosch.

Wachten op privacy instellingen...

Spreij zegt daarbij niet uit te sluiten ooit nog terug te keren bij de club. Dan wil hij wel als hoofdtrainer aan de slag. Van Nistelrooy wordt dus de rechterhand van Hiddink. De oud-profvoetballer uit Geffen vormt met Danny Blind en Patrick Lodewijks de technische staf.
Doel: EK 2016 halenHet doel voor de komende periode is om Oranje naar het EK van 2016 te leiden. Hiddink: "Danny en Ruud, maar ook andere mensen, hebben mij de impuls gegeven om weer een nieuwe fase in te gaan."
"Zo van: dat gaan we nog een keer goed doen. Kortom, ik ben enthousiast. De Hollandse school plus het instinct tot overleven. Dat brengt het merk Nederlands voetbal tot grotere hoogte."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.