Video

Opdracht Raad van Commissarissen: NAC Breda moet sneller uit het financiële moeras komen

1 augustus 2014 om 17:11
nl
De Raad van Commissarissen van NAC Breda wil dat de club sneller uit het financiële moeras komt. Het opgezette plan om binnen drie jaar gezond te zijn, moet worden versneld.
Geschreven door

"Ik vind de druk vanuit de Raad van Commissarissen gezond", zegt algemeen directeur Justin Goetzee. "Als je die druk niet hebt, ontstijg je nooit het huidige niveau. Ik proef ook niet dat er een gebrek aan realiteitszin is bij de commissarissen. Ze proberen alleen de organisatie te prikkelen."
Wel is duidelijk dat er de komende periode bij NAC Breda op financieel gebied weinig mogelijk is. "De club heeft jarenlang niet goed op het huishoudboekje gelet", zegt technisch directeur Graeme Rutjes. "Er is te veel geld uitgegeven. Nu heeft de KNVB gezegd: als jullie niet op de centen letten, doen wij het wel."
'Hier moeten we het mee doen'"Er is nu een bedrag voor ons bepaald en daar moeten we het mee doen", aldus Rutjes. De fans van NAC lijken daar niet al te veel begrip voor te hebben.
Rutjes vervolgt: "Ik kan onze situatie nog wel zes keer uitleggen, maar hier moeten we het gewoon mee doen. We hopen zo snel mogelijk uit deze situatie te komen en dan kunnen we doorgroeien."
Goetzee: "Een half jaar geleden waren we bijna failliet. Dat lijken de meeste mensen alweer vergeten te zijn. We zijn toen door een groep financiers gered. Nu moeten we zelf onze broek omhoog houden. En dat lukt, al is het met horten en stoten."
'Competitie moet snel van start'In het komende seizoen heeft de algemeen directeur desondanks vertrouwen. "Dat er nu onrust onder de supporters is, heb ik ook gemerkt. De competitie moet gewoon snel beginnen. Als we dan een paar goede resultaten neerzetten, ebt dat slechte gevoel wel weer weg."
NAC Breda werkt komend jaar met een spelersbudget van 3,6 miljoen euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.